Data
28 iulie 2023
Interval orar
21:00 - 22:30
Locația
Muzeul Satului Bănățean Timișoara

Asociația Club Dans Sportiv Magnum V.R.D., alături de partenerii și colaboratorii săi, vă invită la Premiera Musical-ului Come into the Light, din cadrul proiectului “Come into the light – over the bridges of time”.

Evenimentul va avea loc în data de 28 iulie 2023, ora 21, la Muzeul Satului Bănățean. Intrarea este liberă.

Sinopsis: Un turist american vine în Timișoara să-și caute rădăcinile. Se oprește la bibliotecă și dă peste Maria, bibliotecară, care are același nume de familie, ceea ce înseamnă că ar putea fi înrudiți. Studiind diverse cărți, ei călătoresc în timp, în diferite perioade istorice ale Timișoarei. Călătoriile sunt animate de muzică și dans, de coregrafii ingenioase, de costume și decoruri. Personaje din trecut precum și etnii, limbi vorbite și teme muzicale diferit, duc spectatorul printr-un periplu din trecut, real și fantastic, oglindit în prezent. Descoperim un tablou efervescent, cu bresle, meșteșugari, chiar și primari ai unui oraș în plină dezvoltare. Pas cu pas, ne amintim mari realizări și evenimente din trecut care au așezat orașul Timișoara printre cele mai faimoase locuri ale acelor vremuri. Suntem introduși într-o poveste romantică, tragică și comică, în același timp. Ion Petrea, un fotograf, se îndrăgostește de Elizabeth, dintr-o familie bogată, crescută cu lecții de pian și baluri. Ea are și alți pretendenți – Ioszef, Faber, Blașko, Stefan, adică un ofițer ungur, un sârb, un evreu, un român. Cei doi se îndrăgostesc, dar nu au nicio șansă să fie acceptați de societate. În final, se căsătoresc în secret și hotărăsc să plece în America. Elizabeth îl așteaptă în tren, dar Ion este recrutat și nu ajunge. Ea pleacă singură în America, iar el rămâne în Europa. Mesajul general al piesei, dincolo de povestea de dragoste, este faptul că aparținem unei comunități diverse, dar unite și că destinele oamenilor se împletesc subtil și, adeseori, într-un mod neașteptat.

Vă așteptăm cu drag!

 

Anterior Lecturi aprinse, lecturi în lumina farurilor de motocicletă

Blvd. Revoluţiei din 1989 nr. 17, CP 300034, Timişoara, judeţul Timiş, România

Ziua județului Timiș

Drepturile de proprietate intelectuală asupra conţinutului aparţin Consiliului Judeţean Timiş © 2022. Dezvoltat de Biroul de telecomunicații și transformare digitală