Ziua Județului Timiș 2022
Spectacol de foc, concursuri, trasee tematice, porți deschise

Timișenii vor avea șansa să (re)descopere Timișul din punct de vedere turistic și cultural, în cadrul programului dedicat Zilei Județului 2022, sărbătorită anual în 28 iulie. Seria de evenimente se întinde în acest an pe patru zile și include o zi a porților deschise, o horă în Piața Victoriei, Gala Festivalului Concurs ,,Lada cu Zestre”, schimbul de gardă, cupa instituțiilor timișene la fotbal, dar și trasee tematice cu unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din județ. 28 iulie marchează instaurarea administrației românești în județ, în anul 1919, după retragerea trupelor de ocupație de pe teritoriul comitatului Timiș.

Ziua Județului Timiș va fi marcată printr-o serie de activități pentru toate gusturile și genurile de vârstă.

În data de 27 iulie, la sediul Consiliului Județean Timiș are loc Ziua Porților Deschise, eveniment dedicat copiilor, cu tema Timiș DigitALL. Evenimentul se adresează elevilor cu vârste între 8 și 12 ani și urmărește creșterea nivelului de informare al copiilor referitor la activitatea instituțiilor publice, într-un mod interactiv și dinamic. Micii vizitatori vor participa la un tur ghidat al sediului, vor afla informații referitoare la istoricul instituției și al clădirii, vor învăța câte ceva despre atribuțiile pe care le are administrația timișeană iar în Sala Multifuncțională a CJT va fi amenajat un spațiu dedicat, unde copiii vor participa la ateliere de robotică și programare, pentru a ajunge cu un pas mai aproape de lumea de mâine, către care ne îndreptăm împreună. Cei interesați să participe sunt rugați să se înscrie la adresa portideschise@cjtimis.ro

În 28 iulie, la Bastionul Theresia, suntem invitați la „Schimbul de gardă”, un eveniment în care se prezintă uniforme ale Armatei Române din Primul Război Mondial, reprezentând generali, ofițeri, subofițeri, soldați și surori de caritate, ca omagiu adus Reginei Maria. Se vor mânui arme, se va prezenta onorul, se va spune rugăciunea înaintea plecării pe front și se va executa o salvă de tun.

În Piața Victorie, în 27 și 28 iulie, ora 18:00, timișenii sunt invitați să se prindă în horă împreună cu dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul, îndrumați de maeștrii Brândușa și Nicolae Stănescu. Cunoscutul prezentator TV Dan Liuț va bate duba în givan dulce, mândru și curat bănățean.

Ziua de 29 iulie va fi marcată printr-un spectacol artistic la Muzeul Satului Bănățean, unde vor concerta: Bob Ramanka, The Kryptonite Sparks, Zmei 3. În plus, publicul va avea parte și de muzică populară. În plus, Muzeul Național al Banatului ne propune un spectacol de foc, Amor Flammis.

Vineri, 29 iulie, va avea loc și prima ediție a „Cupei instituțiilor timișene la fotbal”, o competiție care va reuni angajați din instituțiile din județ, pe terenul din Giarmata Vii, în echipe de șase jucători.

În 30 iulie, Muzeul Satului Bănățean va organiza trei trasee tematice în județul Timiș pentru un număr de 75 de persoane. Accesul la tururi se face pe bază de invitație.

Evenimente

Toate drepturile aparţin Consiliului Judeţean Timiş © 2021. Site dezvoltat de Biroul de telecomunicații și transformare digitală din cadrul CJ Timiș