Data
28 iulie 2023
Locația
Bastionul Maria Theresia

Lecturi aprinse, lecturi în lumina farurilor de motocicletă, la Bastionul Maria Theresia.

Parteneri: Timișoara Bikers.

Textele ce se vor citi provin din fondul de presă al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”.

Biblioteca Județeană Timiș a lansat conceptul de „Lecturi aprinse” din dorința de a contribui și a aduce plus valoare culturală pentru județul Timiș și să transforme Timișoara într-o capitală a lecturilor publice, statut care de-a lungul anilor s-a confirmat.

Fiecare „lectură aprinsă” a avut o anumită tematică şi o sursă de lumină ieşită din comun. Primele două ediţii, desfăşurate la Muzeul Satului Bănăţean, în 2011, au fost luminate de un foc de tabără. A urmat o lectură în Piaţa Unirii, la lumina farurilor unor motociclete, apoi, în aceeaşi locaţie, un eveniment luminat de torţe purtate de reprezentanţi ai pompierilor timişoreni. S-a mai citit în sala de plen a Consiliului Judeţean, iar cea mai recentă acţiune a avut loc în luna ianuarie, chiar la sediul Bibliotecii, după terminarea lucrărilor de renovare, când s-a citit la lumina reflectoarelor de şantier.

Anterior Expoziție de presă: „Timișul, istorie vie”

Blvd. Revoluţiei din 1989 nr. 17, CP 300034, Timişoara, judeţul Timiş, România

Ziua județului Timiș

Drepturile de proprietate intelectuală asupra conţinutului aparţin Consiliului Judeţean Timiş © 2022. Dezvoltat de Biroul de telecomunicații și transformare digitală