Data
28 iulie 2023
Locația
Sala Capitol, Timișoara

La sala Capitol a Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara, de la ora 19:00, cei mai talentați interpreți și dansatori din județul Timiș, câștigători ai Festivalului -Concurs ”Lada cu Zestre” vor susține un spectacol dedicat Zilei Județului Timiș. Costume autentice și tradiții frumos conservate vor alcătui tabloul spațiului cultural timișean.

Invitați în recital sunt: Ramona Vița și Cristian Fodor.

Participă formații și ansambluri folclorice din Sânnicolau Mare, Făget, Giarmata, Deta, Giroc, Fârdea, Ghilad, Moșnița Nouă, Timișoara, Pișchia, Jebel și Ghiroda. Prezintă Felicia Stoian.

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” reprezintă un eveniment cultural major la nivelul județului Timiș, iar ediția din acest an a însemnat participarea a peste 3500 de artiști, 7 spectacole folclorice, peste 40 de ore de spectacol folcloric, 35 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale și peste 400 de preparate gastronomice. Marele premiu al festivalului a fost câștigat de Sânnicolau Mare. La secțiunea ”Laureați”, premiul I a fost câștigat de orașul Deta, premiul II – Făget și premiul III – Găvojdia. La secțiunea ”Zestrea Timișului” clasamentul este următorul: premiul I – Giroc, premiul II – Voiteg și premiul III – Ghilad. S-au acordat premii în bani în valoare de peste 20. 000 de lei.

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” este un eveniment cultural de amploare, finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Accesul este gratuit!

 

 

 

Anterior Flashmob. Horă timișeană

Blvd. Revoluţiei din 1989 nr. 17, CP 300034, Timişoara, judeţul Timiş, România

Ziua județului Timiș

Drepturile de proprietate intelectuală asupra conţinutului aparţin Consiliului Judeţean Timiş © 2022. Dezvoltat de Biroul de telecomunicații și transformare digitală