Data
28 iulie 2022
Interval orar
17:00 - 19:00
Locația
Secția de Arte „Deliu Petroiu”, Bastionul Theresia

„Din tavă în pagină. Obiceiuri și tradiții culinare din Banatul multietnic”

„Din pagină în tavă. Obiceiuri și tradiții culinare din Banatul multietnic.” Evenimentul are ca scop scoaterea la lumină a unor rețetele culinare vechi, tradiționale și evidențierea portului popular specific locuitorilor din Banat.

Vor fi prezenți la eveniment reprezentanți ai aromânilor, bulgarilor, evreilor, germanilor, maghiarilor, românilor, romilor, sârbilor și ucrainenilor din Banat care ne vor aduce câteva dintre preparatele lor reprezentative, care vor fi expuse și degustate cu această ocazie.

Vor participa și elevi ai  Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară.

Evenimentul se constituie într-o punte între trecut și viitor, biblioteca, depozitar și păstrător al valorilor culturale și al tradițiilor fiind un liant social.

Cu această ocazie va avea loc și lansarea cărții ,,Ostoita în sobă”, autor Mărioara Pisat, specialist în gastronomie și tradiții culinare din Banat.

În paralel pe simezele Secției de Arte „Deliu Petroiu” se va afla o expoziție de fotografie care va ilustra câteva dintre obiceiurile și tradițiile culinare din Banatul multietnic.

,,Concluziileevenimentului(rețete și reprezentări ale portului popular tradițional) vor fi adunate într-o broșură care va fi lansată pe 18 decembrie 2022 cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România.

Anterior Ședința festivă CJ Timiș

Blvd. Revoluţiei din 1989 nr. 17, CP 300034, Timişoara, judeţul Timiş, România

Ziua județului Timiș

Drepturile de proprietate intelectuală asupra conţinutului aparţin Consiliului Judeţean Timiş © 2022. Dezvoltat de Biroul de telecomunicații și transformare digitală